magmalinux-courier-test-etmek

5. Test Etmek

Bu bölümde, bir önceki bölümde yapılandırdığımız Courier'ı bir takım E-posta istemcileri ile test edeceğiz.

5.1. Mozilla Thunderbird (Icedove) ile test etmek

Magma sisteminizde Başlat menüsünden Internet > Icedove Mail/News e gidin.

 

 

Hesap Sihirbazında “E-posta hesabı”nı seçin.

 


Kimlik aşamasında “İsminiz” kısmına tercih ettiğiniz bir ismi (bizim örneğimizde "Senem Kılıç"), E-posta adresi kısmına, kullanıcı hesabı yaratma kısmında yarattığınız kullanıcının e-posta adresini girin (bizim örneğimizde ).

 


Sunucu bilgileri aşamasında, "Gelen Posta Sunucusuna" POP3 sunucunuzun çalıştığı makinanın alan adını, "Giden Posta Sunucusuna" SMTP sunucunuzun çalıştığı makinanın alan adını yazın (bizim örneğimizde ikisi de mail.magmalinux.org. Siz Courier'ın çalıştığı sunucunun alan adını girmelisiniz. DNS sunucunuzu yapılandırmak için DNS (BIND9) belgesine bakabilirsiniz).

 


Kullanıcı ismi aşamasında, yarattığınız kullanıcı hesabının id sini yazıyoruz.

Tek alan adınıza göre ayarlama yapmış iseniz, bu kutucuğu alan adı bilgisi olmadan doldurmanız gerekir (Bizim örneğimizde senem).

Eğer birden fazla alan adına göre ayarlama yapmış iseniz senem yerine senem@magmalinux.org şeklinde girmeniz gerekir (Birden fazla alan adı olduğu durumda da senem@magmalinux.org yerine senem şeklinde girmek istiyorsanız, /etc/courier/pop3d ve  /etc/courier/imapd dosyalarındaki DEFDOMAIN değişkeninin değerini "@magmalinux.org" yapın).
 

 

 

Hesap ismi aşamasında ise hesabınıza açıklayıcı bir isim verin (keyfi bir isim olabilir).

 


Son kısımda hesabınızla ilgili bir özet ekranı belirecek. Son düğmesine basarak hesap ekleme işlemini sonlandırıyoruz.


 

5.2. Outlook Express ile test etmek

Outlook Express i ilk kez açıyorsak karşımıza aşağıdaki gibi bir E-posta hesabı ekleme ekranı gelecektir (Daha önceden açmışsanız, yeni bir e-posta hesabı eklemek için Araçlar menüsünden Hesaplar'a gidin. Posta sekmesinde, sağ taraftaki Ekle'ye tıklayın; aşağıdaki gibi bir ekran göreceksiniz):

Bu ekranda görünen ad kısmına istediğiniz bir adı yazabilirsiniz (Bizim örneğimizde "Senem Kılıç"). İleri'yi tıklayın.

 

Karşınıza "E-posta Adresi" kutucuğu gelecek. Bu kutucuğa daha önceden oluşturduğumuz hesabını girelim:

 


Sonraki aşama sunucu alan adlarını girdiğimiz ekran (Bizim örneğimizde giden ve gelen e-posta sunucusu mail.magmalinux.org):

 

 

Aşağıda gördüğümüz ekranda kullanıcı adı ve parolamızı giriyoruz.

Eğer Courier'ı tek alan adı ile çalışacak şekilde yapılandırmış iseniz hesap adını belirtirken @alanadi kısmını kullanmamalısınız.

Birden fazla alan adı ile çalışacak şekilde yapılandırmışsanız, senem yerine senem@magmalinux.org şeklinde girmeniz gerekecek (Birden fazla alan adı olduğu durumda da senem@magmalinux.org yerine senem şeklinde girmek istiyorsanız, /etc/courier/pop3d ve  /etc/courier/imapd dosyalarındaki DEFDOMAIN değişkeninin değerini "@magmalinux.org" yapın):
 


Son ekranımızda sadece “Son” a basıp işlemi sonlandırıyoruz.